Cikkek

Instagram PC-re - Új csalás!

2013.08.30 10:31

Új csalás terjed a Facebookon, mely az Instagram PC-s változata letöltésének lehetőségét ígéri. Ilyen alkalmazás nem létezik, de már több mint 4000 ember posztolt az átverésről a Facebookon és a Twitteren egyaránt.

Az alkalmazás azt állítja, hogy a PC-n telefon nélkül is használhatjuk az Instagramot. Amikor valaki a hamis linkre kattint, rögtön megnyílik egy valódinak tűnő Instagram bejelentkező képernyő. Miután megtörtént a belépés, azonnal belefutunk egy letöltési hibába, és az alkalmazás arra bátorít, hogy próbáljuk meg ismét és osszuk is meg alkalmazást a Twitteren, Facebookon és Google+-on.

 

Természetesen, mint az ilyen csalások nagy része is teszi, az "Instagram PC-re" arra kéri a felhasználókat, hogy töltsenek ki egy felmérést a letöltési problémával kapcsolatban, melyben meg kell adni személyes adatainkat is. Az óvatos facebookozók azonnal észreveszik az átverést, mégis a bűnözők újra és újra megpróbálkoznak ezzel.

 

Senki ne kattintson gyanús linkekre, és jelentsen bármilyen gyanús dolgot a Facebook és más közösségi oldalak jelentési funkcióját kihasználva!


forrás: virusirto.blog.hu