Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
TOP termékek
Hírlevél

Cikkek

Új zsarolóvírus terjed világszerte, pár nap alatt több mint 10.000 vállalati és több mint 200.000 egyéni felhasználó gépét megfertőzve. A vírus a WannaCry nevet kapra. Ebben a cikkben leírjuk, hogy milyen egyszerű a védekezés az új vírus ellen.

 

WannaCry vírus

Előzze meg Ön is a Nemucod kártevő okozta adatvesztést!

Ügyfeleink visszajelzései alapján fontosnak érezzük, hogy felhívjuk az Ön figyelmét is az országunkat is elérő, megnövekedett számú fertőzött e-mailek nyújtotta veszélyekre.

Legyenek gyermekei az online világban is biztonságban!


Az ESET Multi-Device Security csomag mostantól az ESET Parental Control for Android szülői felügyelet alkalmazással is gondoskodik gyermekeinek védelméről!

Nyilvánossá tette az androidos Stagefright sebezhetőség használatához szükséges kódot a Zimperium nevű biztonsági cég. A vállalat azért hozta nyilvánosságra a kódot, mert a Google a határidő többszöri meghosszabbítása után sem javította ki az androidos telefonok nagy részét érintő biztonsági hibát.

Katasztrofális sebezhetőséget talált a Zimperium zLabs az Android szinte összes verziójában. A támadáshoz semmi extra nem kell, csupán a telefonszám birtokában károsítható a rendszer.

Átfogó védelem és nagyfokú rugalmasság a Multi-Device Security csomaggal.

Védje az összes eszközét egy licenccel! Használja a védelmet 5 vagy 3 eszközön, legyen az PC, Mac, okostelefon vagy táblagép!

 

ESET Multi Device Security

Figyelem, fontos! Ha rendelkezik bármilyen vírusvédelmi programmal, akkor a legújabb Flash frissítéssel érkező kéretlen McAfee szoftver telepítését megakadályozhatja, ha a letöltés előtt a jelölőnégyzetből kiveszi a pipát.

Ha nemrégiben Lenovo-gépet vásárolt, akkor lehet, hogy a tudtán kívül egy kéretlen adware van a számítógépén. Megmutatjuk, hogy lehet ezt eltávolítani.

Figyelmeztetés! Telefon fertőzött! 13 vírust törölni kell!!

 

Ki az, aki első olvasatra ne ijedne meg és gondolkodna el azon, hogy vajon tényleg települt-e vírus a telefonjára. Tapasztalatból mondjuk, hogy egy ilyen üzenet megjelenése BIZTOS, hogy nem jelent vírusfertőzöttséget. Az ilyen üzenetek nem mások, mint fizetett hirdetések, melyek általában ingyenes játékokban jelennek meg.

 

 

A fájlokat titkosító és a visszaalakításért pénzt kérő vírusból egy új, többnyelvű változat jelent meg a napokban. Ha valakinek megfertőzte a gépét, akkor már csak mentésből lehetséges a helyreállítás, ugyanis jelenleg a fájlok dekódolása nem végezhető el.

Megjelent az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security 8-as verziója.

A két legkedveltebb otthoni biztonsági programunk 8-as verziója megújult funkciókkal gondoskodik számítógépeink és adataink védelméről. Az egyik legjelentősebb újítást az Exploit blokkoló továbbfejlesztése képezi, amely már a Java sebezhetőségeit célzó támadásoknak is képes ellenállni. 

Teljes Windows 8 és Windows 8.1 kompatibilitás mellett, továbbfejlesztett modulokkal és számos új funkcióval kiegészítve jelent meg az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security 7-es verziója. A legújabb generációs ESET Smart Security integrált biztonsági csomag Lopásvédelem moduljával a hordozható eszközeink elvesztése esetén is hatékony segítséget kapunk, a Social Media Scanner pedig biztonságos Facebook és Twitter használatot biztosít felhasználóinknak.

Új csalás terjed a Facebookon, mely az Instagram PC-s változata letöltésének lehetőségét ígéri. Ilyen alkalmazás nem létezik, de már több mint 4000 ember posztolt az átverésről a Facebookon és a Twitteren egyaránt.

A böngészőkhöz telepített segédprogramok legnagyobb részét valószínűleg a letöltéskezelők adják, amelyek legnépszerűbb funkciója a weboldalakba beágyazott videók, zenék mentésének lehetősége. Az egyik leghíresebb ilyen szoftver az Orbit Downloader... volt eddig. Szakembereink határozottan nem ajánlják a használatát.

Jobban teszik a felhasználók, ha minél előbb eltávolítják az alkalmazást. 


A Víruslabor figyelmeztetése szerint már a Google Android alapú kézi eszközökön, okostelefonokon és tablet gépeken is megjelent a zsaroló kártevő jelenség. Az új, Fakedefender trójai kód Skype netes telefon-kliens frissítésének vagy "Android Defender Platinum Edition Trial Version" néven vírusvédelmi programnak mutatja magát - ezzel a megtévesztéssel igyekszik rávenni a felhasználót a letöltésre és telepítésre.